Ingrediensar:
4 matskeier valnøtter
4 matskeier hasselnøtter
1 desiliter appelsinjus (eller annan fruktjus)
1 matskei margarin
1 matskei sukker
1 matskei honning
6 desiliter havregryn
1 desiliter solsikkekjernar
3 matskeier sesamfrø
Slik gjer du:
1. Set steikeomnen på 140 °C og legg bakepapir på eit steikebrett.
2. Grovhakk nøttene.
3. Ha jus, margarin, sukker og honning i ein liten kjele.
4. Varm opp mens du rører. Rør til sukkeret er oppløyst.
5. Bland saman dei andre ingrediensane i ein bolle.
6. Hell jusblandinga over i bollen og bland alt saman.
7. Fordel frukostblandinga jamt utover på steikebrettet med ein sleikepott.
8. Set brettet midt i steikeomnen.
9. Bruk gryteklutar og ta steikebrettet ut av omnen etter ca. 30 minutt.
10. Rør i frukostblandinga med ein rørespade og steik vidare i 15–20 minutt.
11. Bruk gryteklutar og ta steikebrettet ut av omnen igjen. Avkjøl blandinga og et henne med mjølk eller jogurt og friske bær eller frukt i bitar.
(KJELDE: MATPRAT/MATOPEDIA)