Porsjonar: 5
Tid: 40–60 min
Ingrediensar:
- 1 kg reinsdyrsteik
- 1 liter vatn
- ½ stk lauk
- 4 stk potet
- 1 bunt vårlauk
- 2 stk gulrot
- ½ ts salt
- ¼ ts pepar
Slik gjer du:
- Skjær kjøtet i store terningar.
- Kok opp vatn og ha i kjøtet.
- Kok opp på nytt og skum godt av.
- Ha i lauk og la Bidosen trekke på svak varme cirka ein halvtime.
- Ha i poteter som du har delt i 4 bitar og gulrøter som du har delt i ringar eller terningar.
- La gryta trekke i cirka 20 minutt til kjøt og grønsaker er møre. Smak til med salt og pepar. Dryss over finsnitta vårlauk eller graslauk før servering.
- Vanleg tilbehør er brød eller flatbrød.
(Kjelde: Matprat.no)