Supersjeldan nashorn-baby fødd i Indonesia

Det finst under 80 Sumatra-nashorn att i verda. Dei lever i Indonesia og i Malaysia, og er dei minste nashorna som finst. Arten er kritisk truga, seier WWF. 

Derfor var det stormande jubel og full fest, då eitt nytt medlem av den truga gjengen nyleg vart fødd i fangenskap i Indonesia. Den hårete babyen er ei jente, og ho såg dagens lys i Samuthran nashornreservat den 24. mars.

Fødselen gir håp for å redde nashorn-arten frå å døy ut.

Det skriv CNN i ei sak.

– Fødselen er gode nyheiter for innsatsen den indonesiske regjeringa og partnarar legg inn for å auka Sumatra-nashornbestanden, seier Wiratno, som er sjef for bevaring i miljødepartementet (MOEF), i ei pressemelding.

Les også: Forsking på hengande nashorn får pris

Åtte mislukka svangerskap

Mammaen til jente-babyen har dei prøvd å gjere gravid fleire gonger. Heile åtte gonger tidlegare har ho vore gravid og mista babyane tidleg i graviditeten.

– Rosa sin graviditet gir eit nytt håp for denne kritisk truga arten. Dette er kjempeviktig for ein kritisk truga art, og me deler spenninga over fødselen med heile verda, seier Nina Fascione, sjef i den internasjonale nashornstiftinga, i pressemeldinga.

No er det totalt åtte Sumatra-nashorn i Samuthran nashornreservat.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Kementerian LHK (@kementerianlhk)

Kritisk truga

Alle dei fem nashorn-artane som fint i verda, er rekna som kritisk truga av WWF.

Det betyr at dei har ein ekstremt høg risiko for å døy ut som art.

Allereie er to nashorn-artar utdøydd: spissnashorn og stumpnashorn.

Det er fleire faktorar som gjer at Sumatran-arten er truga, og mykje av grunnen er oss menneske. Nashorna er nemleg utsett for krypskyting, fordi horna deira tradisjonelt er brukt i asiatisk medisin.

I tillegg blir dei også råka av menneskeleg inngrep i naturen, som gir dei mindre plass til å samla og para seg. Det gjer også at bestanden gått kraftig ned, skriv CNN.

No trur ein menneskeleg hjelp og å flytte nashorna til fangenskap er den einaste måten å redde arten på.

Les også: Berre eitt nashorn att som kan redda bestanden