16. desember

Slik lagar du klementinbåtar og kakemenn dyppa i sjokolade og kokos.

Dette treng du:

4 klementinar.

1 pose kokos

2 sjokoladeplater

5 kakemenn (frå butikken, konditoriet eller du kan bake sjølv)

Slik gjer du:

Smelt to sjokoladeplater i ei bolle som du har oppe i ei gryte med varmt vatn. Gjerne kokesjokolade.

FOTO: Janne Nerheim

Start med klementinane:

Skrell fire klementinar og del dei opp i båtar.

Dypp halve klementinbåten i den smelta sjokoladen. Be gjerne ein vaksen om hjelp til dette, det er fort gjort å brenne seg.

Legg klementinbåtane som er ferdigdyppa på eit bakepapir.

Strø litt kokos på den delen du har dyppa i sjokolade.

FOTO: Janne Nerheim

Så gjer du det same med halve kakemannen. Dypp i sjokolade, og strø kokos over. Be gjerne ein vaksen om hjelp til å dyppe, det er fort gjort å brenne seg.

FOTO: Janne Nerheim

Så legg du klementinar og kakemenn i kjøpeskapet i 15-20 minutt slik at sjokoladen får stivne.

FOTO: Janne Nerheim

Ferdig!