Slik baker du fastelavnsbollar

I morgon er det tid for bollar med syltetøy og masse kremfløyte. Bak bollar i dag, så er du klar for fastelavn i morgon!

Slik gjer du:

  • 100 gram smør
  • 312 desiliter mjølk
  • 50 gram gjær
  • 1 desiliter sukker
  • 12 teskei salt
  • 1 teskei malt kardemomme
  • 1 liter kveitemjøl
  • 1 teskei bakepulver
  • 1 stk egg 

Kremfyll:

  • 3 desiliter kremfløyte
  • 12 spiseskeier jordbærsyltetøy
  • 2 spiseskeier melis

Slik gjer du:

1. Smelt smør i ein kjele, og ha i mjølk. La blandinga bli fingervarm. Smuldre gjær i ein bolle, og bland den med litt av mjølkeblandinga.

2. Hell i resten av mjølka saman med sukker, salt og kardemomme. Ha i kveitemjøl og bakepulver, og elt deigen til den blir blank og smidig. La den heva til dobbelt størrelse.

3. Legg deigen over på eit bord med mjøl, del den i 12 like store delar og trill bollar. La bollane heva på ein lun stad. Knekk eit egg, visp saman og pensle bollane.

4. Steik midt i omnen ved 200 °C i 7–15 minutt. Avkjøl bollane før du fyller dei med vispa krem.

5. Lag kremfyll. Visp kremfløte til luftig krem. Den skal vera litt fast, men ikkje korna.

6. Skjær toppen av bollane og legg på krem og syltetøy. Legg på lokket og dryss over eit tynt lag med melis.

(Kjelde: Matprat/Matstart)