Tyskland tek FIFA til retten over regnboge-armbind

Dei håpar det vil gi landslaga høve til å støtte homofile i Qatar.

Fleire fotballandslag har blitt nekta å bruke armbind til støtte for homofile i VM i Qatar. Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) slo hardt ned på One love-kampanjen som fleire europeiske land har gått saman om.

Dei 10 000 One love-armbinda på lager er no utseld.

Fifa har ikkje avklart nøyaktig kor omfattande konsekvensane blir for dei kapteinane som vel å bruke armbindet.

Dei skal blant anna ha truga den danske lagkapteinen med gult kort og utestenging frå neste VM-kamp, dersom han brukte armbindet.

No vil det tyske fotballforbundet (DFB) ta Fifa til retten over denne saka. Den internasjonale skilsdomsretten for sport ligg i Sveits, og er den høgaste domstolen innan idrett. Dei håpar at det vil utsette ein straff frå Fifa, slik at lagkapteinane kan gjennomføre kampanjen sin.


(F.v) Den australske fotballspelaren Josh Cavallo, tidlegare Fifa-president Sepp Blatter og Qatar sin VM-sjef Nasser al-Khater. Foto: Raphael Renter/Unsplash, AP Photo/Keystone/Walter Bieri/File, Dailyausfootball/Wikimedia Commons, Vinod Divakaran, Doha Stadium Plus Qatar/Flickr/CC BY 2.0