Tips:
- Oppbevar ubrukt deig i ein tett pose for å unngå at han tørkar ut.
Dette treng du:
- 2 dl maizena
- 4 dl salt
- 4 dl vatn
Slik gjer du det:
Mål opp ingrediensane. Bland alt i ein kjele. Rør godt saman.
Kok opp blandinga medan du rører heile tida. Etter kvar vil du sjå at blandinga blir tjukkare.
Hell deigen over på eit bakepapir og la den kjølne.
Når den er kald kan du kna den til ein fast deig.
Bruk hendene eller kakeutstikkarar til å lage figurar av deigen. Du kan lage kuler, dyr, eller det du vil. Hvis du vil lage flate figurar, kan du kjevle ut deigen og bruke små former til å stikke ut mønster.
Du kan legge figurane på eit bakepapir og la dei tørke over natta i romtemperatur, eller du kan steike dei i omnen på 100 °C. Steiketida er avhengig av kor tjukke figurane er, så her må du følge med slik at ikkje figurane blir brune.
Etter steiking, når figurane er heilt avkjølte, kan du måle dei med akrylmåling eller pynte dei med glitter og lim.
Lukke til!