Dette treng du:
3 dl smelta smør
3 dl mørk sirup
3 dl brunt sukker
3 dl fløyte
1 1/2 dl seterrømme
1/2 dl eplecidereddik
6 ts kanel
4 ts kardemomme
4 ts nellik
4 ss friskreven ingefær
1 ørliten knivspiss pepar
1 liten knivspiss fint havsalt
2 ts natron
20 dl speltmjøl
Slik gjer du:
Ha sirup, sukker, fløyte, eplecidereddik og rømme i ei stor bolle. Tilsett det smelta smøret. Bland speltmjøl, krydder og natron med dei blaute ingrediensane.
Kna deigen til han blir jamn og glatt. Kjevla ut deigen, ca 3 mm tjukk. Trykk ut peparkaker.
Steik i omnen på 180 grader i om lag 6-8 minutt midt i omnen.
Når kakene er kalde, dekorer kakene med melis. Skriv gjerne forbokstaven til dei som skal sitje ved bordet, og legg ei kake på kva tallerken som bordkort.
(Kjelde: Kokkelærling Clea Bianca Suhr)