Trøbbel for 15 år gamal skøyteløpar i OL

Saka om Russlands store OL-yndling Kamila Valieva (15) skakar idrettsverda.

Storfavoritt i kunstløp, Kamila Valieva, gav i romjula ein dopingprøve som inneheldt spor etter eit forbode stoff. Prøvesvaret kom 8. februar, dagen etter at ho bidrog til at Russland tok OL-gullet i lagkonkurransen i OL.

Valijeva vart mellombels utestengt då den positive dopingprøven vart kjent, men Russland sitt antidopingbyrå bestemte at ho fekk halda fram med å konkurrera likevel.

Får delta

No har også Valdgiftsretten til idretten (CAS) bestemt at Valieva får delta i singelkonkurransen i kunstløp tysdag, sjølv om ho gav ein positiv dopingprøve 25. desember, skriv Nettavisen.

GIF: Giphy.com

Det er førebels ikkje bestemt om Russland skal fråtakast gullmedaljen frå lagkonkurransen, der Valieva bidrog til russisk siger.

Ingen medaljeseremoni

I ei pressemelding frå Den internasjonale olympiske komité står det at det ikkje blir medaljeseremoni i lagkonkurransen i kunstløp, og at det heller ikkje blir medaljeseremoni om Valieva blir blant dei tre beste i konkurransen til kvinnene.

– For at dette skal bli rettferdig overfor alle utøvarar og nasjonale olympiske komitear, er det ikkje passande med medaljeseremoni etter lagkonkurransen i kunstløp under OL i Beijing. Dette fordi det då vil inkludera ein utøvar som på den eine sida har gjeve ein positiv A-prøve. På den andre sida er ikkje desse brota på anti-dopingreglene fullstendig avklart, skriv IOC i pressemeldinga.