11. desember

Klementin er ein superfrukt! Og egg er supermat! Klementinar og egg saman i ein omelett er heilt superdupert!

Du treng:

  • 2 egg
  • 1 teskei sukker
  • 1 klementin 
  • 1 spiseskei margarin
  • 1 teskei melis
FOTO: Matstart / Matprat

Slik gjer du:

  1. Knekk egg i ein liten bolle.
  2. Ha sukker i bollen.
  3. Del ein klementin i to.
  4. Klem ut safta av den ene halvparten i bollen med egga. (Fjern eventuelle steinar).
  5. Skrell den andre halvparten og ta båtane frå kvarandre. (Fjern eventuelle stinar).
  6. Bruk ein gaffel og visp eggeblandinga saman.
  7. Sett steikepanna på plata og skru på middels varme. Kjenn at panna er god og varm, og ha i margarin.
  8. Hell eggeblandinga over i steikepanna når margarinen sluttar å bruse.
  9. Skyv eggeblandinga inn mot midten av steikepanna når den byrjar å stivne.
  10. Legg på klementinbitane på omeletten når den nesten har stivna.
  11. Bruk steikespaden til å brette den eine sida av omeletten over klementinbitane.
  12. Legg forsiktig omeletten over på ein tallerk.
  13. Bruk ei sikt eller tesil og dryss melis på toppen av omeletten.

Hugs å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

(Kjelde: Matstart.no / Matprat.no)