Fekk Spellemannprisen for barneplate

Maria Solheim og Silje Sirnes Winje blei tildelt Spellemannprisen for Bråkebøtteballuba (2019).

BRÅKEBØTTEBALUBA: Brakebøttebaluba er den andre barneplata artistuduoen har laga saman. Silje og Maria har også laga ein YouTube-kanal som heiter Bråkebøttebaluba. Der vil du finne fine musikkvideoar til alle dei ti songane som er å finne på plata.

Duoen har laga leikne poplåtar inspirert av tyggispopp frå 60-talet. Dei har hatt som mål at musikken skal vere så bra at barn og foreldre kan høyre på det saman utan at foreldra blir heilt koko.

Framtida junior har tidlegare snakka med vinnar-duoen.

– Vi synes at barn fortener ordentleg god musikk på norsk. Det finst veldig mange vaksne som lagar musikk for vaksne, men ikkje så mange vaksne som lagar musikk for barn. Men musikk er viktig for alle. Og vi hadde lyst til å skrive om slike ting som barn er opptekne av og snakkar om, seier Maria Solheim.

– Ja, vi diggar å lage musikk for barn! Dei er det beste, ærlegaste og mest spontane publikummet. Ein annan viktig drivkraft er at Maria og eg synes barn fortener at det blir laga nyskapande, norsk musikk, seier Silje.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Tusen takk❤️ for alle varmende hilsener. Mange fine mennesker forgyllet «Bråkebøttebaluba» med sin ekspertise. Og vi ønsker å rette er stor takk til tekstforfatter Åse Sirnes Winje, produsent og medkomponist Christer Gracia Slaaen, plateselskapet Kirkelig Kulturverksted, komponist Vigleik Winje som bidro med tittelsporet, bandet i studio: Tor Egil Kreken, Eiolf Ødegård, og Karl Oluf Wennerberg, Christian Stähler, Martin L.E. Rosenhoff, musikkvideomagiker Truls Valsgård, Illustratør Linn Iril Thilander, plateomslag/pressefotofotograf Char Lotte/By Rosenhoff, korister fra Oslo Soul Children, masteringmester Björn Engelmann, Takk til Kulturrådet og FFUK for innspillingstøtte, Takk til Artistpartner og HiHat Management. Takk til våre egne barn som har bidratt med sang og inspirasjon for låtene, alle skuespillere som har deltatt på musikkvideoene våre og våre menn som har holdt fortet hjemme når vi har fartet rundt om i landet og hatt lange studiodager. Og sist, men ikke minst: Takk til alle barn og foreldre som besøker konsertene våre, og til bandet som spiller med oss når vi spiller Live. Vi er SÅ hjertelig glade akkurat nå❤️ Klemmer fra Silje og Maria

Et innlegg delt av silje_og_maria (@silje_og_maria)