(8 porsjonar)
Dette er ein is med seigmenn og sjokolade, men her kan du vera kreativ! Hugs at isen må stå i frysaren i minst fire timar før den blir stiv.
Utstyr:
Åtte koppar (til å servere isen i)
Ein kopp (til å knekke egg i)
Ein isboks (til å fryse isen i)
To skåler
Handmiksar
Ein bolle
Ein slikkepott
Kniv
Ingrediensar:
4 egg
2 ss melis
2 ts vaniljesukker
4 dl kremfløyte
20 seigmenn
100 g mørk kokesjokolade
Slik gjer du:
- Finn fram ein kopp og to skåler. Start med å knekke eit egg over koppen. Du skal kun bruke eggeplomma.
- Tøm egget over skåla medan du bruker hånda di til å «fange» eggeplomma. Legg eggeplomma over i den andre skåla. Gjer det same med resten av egga.
- Mål opp melis og vaniljesukker, og ha det i skåla saman med eggeplommene.
- Sett stikkontakten til handmiksaren i støpselet. Visp eggeplommer, melis og vaniljesukker til stiv eggedosis.
- Vask handmiksaren. Mål opp fløyte og ha det i ein bolle. No skal du lage krem. Bruk handmiksaren til å vispe fløyten.
- Bruk ein slikkepott og skrap kremen over i eggedosisen du allereie har laga. Bruk slikkepotten og bland godt, slik at du får ein fin, lysegul krem.
- Kutt seigmenn i små bitar og ha i ein kopp. Hakk sjokolade i små bitar og ha i bollen. Pass på fingrane dine! Bland inn seigmenn og sjokolade.
- Hell isblandinga i ein isboks. Dekk med plastfolie. Sett boksen i frysaren i minst fire timar.
- Når du tek isen ut av frysaren: La isen stå i kjøleskapet i 20 minutt før du skal servere. Då blir den enklare å lage iskuler av.
- NYT!
Kjelde: Matstart.no