Mattis rører med ein rapp til sin døde kompis

I april i år tok kompisen til Mattis sjølvmord. Høyr han fortelje og rappe om kameraten sin.

Mattis på MOTs Ildsjelsamling

Noen ganger byr livet på tøffe utfordringer. Det ble et sterkt øyeblikk på MOTs Ildsjelsamling da Mattis fortalte den triste historien om kompisen som valgte å ende sitt eget liv. "Fag og karakterer, det man før følte var så utrolig viktig, betydde plutselig ingen verdens ting," fortalte Mattis før han framførte sangen han hadde skrevet for å bearbeide følelsene sine etter å ha mistet en av sine gode venner.I samråd med Mattis, skolen og pårørende har vi valgt å dele denne videoen for å øke bevissthet rundt psykisk helse. Å vite hvordan andre rundt oss egentlig har det innvendig, kan være umulig å oppdage. Lytt derfor til budskapet til Mattis i denne sangen: "Si hei, vær en venn, ta vare på hverandre i en samlet gjeng!" Hvis du er en av de som synes livet er tungt og vanskelig, vit at du ikke er alene. Snakk med noen du stoler på, eller ring en hjelpetelefon. Det er mange som ønsker å hjelpe deg!

Geplaatst door MOT op Zondag 7 oktober 2018

MOT er ein ungdom- og samfunnsbyggar som styrkar ungdom si bevisstheit og MOT til å leve, til å bry seg og til å seie nei.

Har du tunge tankar sjølv, eller kjenner nokon som ikkje slit? Fyrste du må gjere er å snakke med ein vaksen. Det er også eit telefonnummer du kan ringe for å snakke med ein som er profesjonell. Telefonnummeret er 116 123.

(kjelde:mot.no og mentalhelse.no)