Lag brune pinnar til jul

Slik lagar du brune pinnar som både smakar og luktar jul.

Dette treng du:

Til deigen:

  • 200 gram romtemperert smør
  • 200 gram sukker
  • 1 stk. eggeplomme
  • 1 ss lys sirup
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 300 g kveitemjøl

Til pensling og dryss:

  • 1 stk. sammenvispet egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hakka mandlar

Artikkelen held fram under bildet.

Foto: Janne Nerheim

Slik gjer du:

  • Ha romtemperert smør og sukker i ei kjøkkenmaskin.
  • Bland saman slik at det blir luftig og kvitt
  • Ha i eggeplomme og sirup.
  • Vend inn resten av dei tørre ingrediensane, men hald igjen litt av mjølet. Elt deigen saman.
  • Legg gjerne deigen i kjøleskapet i 30 minutt (gjerne lengre), då vil han bli litt enklare å jobba med.
  • Del deigen i 6 emne (like store bitar).
  • Trill kvart emne til ei tynn pølse og løft over på eit bakepapirkledd steikebrett.
  • Legg 2-3 pølser på kvart brett.
  • Trykk ut til 4-5 mm tjukkelse med fingrane.
  • Pensl med egg og dryss på sukker og hakka mandlar.
  • Steik kakene høgt i omnen på 175 °C i 12-14 minutt.
  • Skjer i 1,5-2 cm breie stenger på skrå medan dei er varme.
  • Avkjøl heilt på rist.

(Kjelde: Matprat)