Miljøagentane trykte på knappen for klimakutt

Noreg lovar å kutta klimautsleppa med minst halvparten innan 2030.

5 forslag til klimakutt

Regjeringa har nettopp fått mange råd om korleis Noreg kan kutta utsleppa. Dei viktigaste forslaga er:

  1. Fleire elbilar
  2. Meir transport med sykkel, gange, buss og tog
  3. Båtar som er utsleppsfrie
  4. Ikkje kast så mykje mat
  5. Et mindre kjøt og meir grønsaker
LES FAKTALUKK FAKTA

Sist fredag fekk fleire miljøagentar møta klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) i regjeringskontora. Der fekk dei vera med på å senda beskjed til FN om at Noreg lovar å kutta klimautsleppa endå meir enn me tidlegare har lova.

Første vestlege land

– Noreg er det første vestlege landet i verda til å melda inn eit forsterka mål om klimakutt til FN. Avgjerda i dag er eit viktig steg mot eit grønt skifte i Noreg, seier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

Noreg lova tidlegare å kutta utsleppa med 40 prosent innan 2030. No er løftet å kutta utsleppa med minst 50 prosent og opp mot 55 prosent samanlikna med utsleppa våre i 1990.

– Veldig mange som vil dette

Klima- og miljøministeren seier at er det veldig mange som har vore opptatt av at me skal gjera dette. Ikkje minst mange barn og unge.

– Me har hatt eit år bak oss med elevstreikar og Greta Thunberg som blir kåra til årets person. Det er kort oppsummert veldig mange som ønsker at me skal gjera meir. I dag lovar me å gjera meir, sa han før miljøagent Brage fekk trykka på knappen som sende løftet til FN.