Oppskrift: Bananlappar

Lappar er superlurt å laga for å redda brune bananar og andre matrestar, og smakar supergodt! Har du lappar til overs kan desse fint frysast ned. Og husk: Jo brunare bananar, jo søtare lappar!

Dette treng du:

  • 2 brune bananar
  • 2 dl sammalt mjøl
  • 2 dl havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 3 egg
  • 2,5 dl mjølk
  • Smør/margarin til steiking

Slik gjer du:

  1. Mos bananene med ein gaffel.
  2. Visp egga og bland saman det tørre i ei bolle. Tilset gjerne litt kanel og kardemomme!
  3. Bland alt saman og tilset mjølk.
  4. La røra stå og svelle litt før du startar å steika lappane.
  5. Smelt litt smør/margarin i stekepannen.
  6. Ta to spiseskeier med røre i panna og rør ut til ein liten lapp.
  7. Snu lappane når overflata er stivna.