Saftig gulrotkake

Denne gulrotkaka er perfekt til eit selskap, ein bursdag, eller til helga.

Denne digge kaka gir cirka 24 kakestykker.

Du treng:

 • 6 egg
 • 4 dl sukker
 • 3,5 dl olje
 • 500 g gulrot
 • 6 dl hvetemel
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts malt kanel
 • 200 g romtemperert smør + smør til pensling
 • 1 gulrot til pynt
 1. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.
 2. Knekk ett og ett egg i en kopp og ha i en stor bolle. Mål opp sukker og olje, og ha i bollen. Bland godt sammen.
 3. Vei opp den mengden gulrot du trenger. Skyll og skrell gulrot over vasken. Legg de ferdigskrelte gulrøttene over på en tallerken. Sett et rivjern på tallerkenen og rasp gulrot. Ha revet gulrot i bollen og bland litt sammen.
 4. Mål opp hvetemel. Mål opp bakepulver og kanel, og ha i målebegeret sammen med melet. Rør litt rundt med teskjeen, slik at det blander seg sammen. Finn frem en sikt og hell melblandingen over i sikten. Sikt melblandingen ned i bollen. Bland godt sammen, slik at du får en jevn og fin røre.
 5. Finn frem en liten langpanne, ca. 25×35 cm. Smør langpannen med litt smør. Smøret gjør at bakepapiret setter seg bedre fast. Dekk langpannen med bakepapir.
 6. Hell røren i langpannen. Bruk slikkepotten til å få med alt fra bollen, og bruk gjerne slikkepotten til å fordele røren jevnt i formen.
 7. Sett langpannen i ovnen og stek i 40 minutter. Husk å ta tiden!
 8. Mens kaken er i ovnen, lag ostekremen: Mål opp smør, skjær det i små terninger og ha i en bolle. Mål opp melis og kremost, og ha i bollen.
 9. Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet. Pisk smør, melis og kremost med håndmikseren på middels hastighet, til du får en glatt krem med smørbar konsistens. Ikke sett håndmikseren på full hastighet, da kan melisen blåse ut av bollen! Husk å trekk ut kontakten!
 10. Når det er gått 40 minutter: Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen, er kaken ferdig. Hvis det kommer litt kakerøre på pinnen kan du la den stå 5 min til, og sjekke på nytt.
 11. Finn frem et gryteunderlag eller en rist. Bruk gryteklutene og ta langpannen forsiktig ut av ovnen når kaken er ferdig. Sett den på gryteunderlaget og la kaken avkjøle seg. Husk å skru av ovnen!
 12. Mens kaken avkjøler seg kan du lage pynt til kaken: Skyll og skrell gulrot over vasken. Hold tak i toppen av gulroten og skjær strimler med rotskrelleren. De blir kjempefine å ha på kaken!
 13. Når kaken er avkjølt: Smør ostekremen utover kaken og pynt med gulrotstrimlene.

Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

 

Kjelde: matstart.no